Γυμνάσιο Παραλίας

Kαλώς ήρθατε στη σελίδα του σχολείου μας!

Γυμνάσιο Παραλίας
ΔΡΑΣΕΙΣ-ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

ΔΙΗΜΕΡΗ  ΕΚΔΡΟΜΗ Β ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΣΕ ΜΥΚΗΝΕΣ –ΕΠΙΔΑΥΡΟ-ΝΑΥΠΛΙΟ-ΥΔΡΑ 9-10 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2024

Μια   διήμερη απόδραση απολαύσαμε με τους μαθητές της Β’  Γυμνασίου στις 9 και 10 Απριλίου 2024.Αρχηγός της εκδρομής ήταν η κ. Σταθοπούλου Ελισάβετ, διευθύντρια του σχολείου μας και συνοδοί καθηγητές  η κ. Αποστολάκη Βασιλική , ο κ. Ζαΐμης Γεώργιος ,η κ. Λεβέντη Αντωνία  και η κ. Ρένεση Νικολέττα. Το πρόγραμμά μας περιλάμβανε επίσκεψη στους αρχαιολογικούς χώρους των Μυκηνών , της Επιδαύρου ,την πόλη του Ναυπλίου και το νησί της Ύδρας. 

  Αρχικά , οι μαθητές ξεναγήθηκαν από τους καθηγητές τους στην ακρόπολη των Μυκηνών, όπου θαυμάσαμε τα Κυκλώπεια τείχη ,την πύλη των Λεόντων και το εσωτερικό της Ακρόπολης με τους ταφικούς  κύκλους, τις κατοικίες αξιωματούχων και την υπόγεια δεξαμενή. Δόθηκε στους μαθητές ως φύλλο εργασίας η κάτοψη του αρχαιολογικού χώρου στην οποία  τους ζητήθηκε να  τοποθετήσουν στα σωστά σημεία τα μνημεία του χώρου. Ιδιαίτερη προσοχή δόθηκε στον θολωτό τάφο του Αγαμέμνονα ή αλλιώς θησαυρό του Ατρέως , αντιπροσωπευτικό δείγμα της μνημειώδους αρχιτεκτονικής του μυκηναϊκού πολιτισμού.

Στη δεύτερη στάση μας  περιηγηθήκαμε στον αρχαιολογικό χώρο του θεάτρου της Επιδαύρου. Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά τα μέρη ενός αρχαίου θεάτρου, την εξαιρετική ακουστική του χώρου και ο μαθητής του τμήματος  Β4  Ορφέας Χριστακούδης  ερμήνευσε τον μονόλογο του Μενέλαου από την τραγωδία του Ευριπίδη «ΕΛΕΝΗ», αφού πρώτα οι μαθητές ενημερώθηκαν για την υπόθεση του έργου.

Η πρώτη μας μέρα τελείωσε με την άφιξή μας στην  πόλη του Ναυπλίου, την πρώτη πρωτεύουσα του ανεξάρτητου  Ελληνικού κράτους και έδρα του πρώτου Κυβερνήτη της Ελλάδας  ,Ιωάννη Καποδίστρια . Απολαύσαμε μια βόλτα στο ιστορικό κέντρο της πόλης,όπου οι μαθητές  σε ομάδες με διασκεδαστικό τρόπο μέσω της εφαρμογής για κινητά τηλ΄έφωνα ΑCTIONBOUND έμαθαν για ενδιαφέροντα πρόσωπα  , μέρη και γεγονότα που συνδέονται με την ιστορία του Ναυπλίου.

Ο τελευταίος μας σταθμός ήταν η πατρίδα σπουδαίων καραβοκύρηδων και πρωτεργατών της Επανάστασης του 1821 , όπως του Ανδρέα Μιαούλη , του Λάζαρου Κουντουριώτη , του  Πλοίαρχου Αντώνιου Οικονόμο και των  Ιάκωβου και Μανώλη Τομπάζη. Φωτογραφηθήκαμε μπροστά στον ανδριάντα του Ανδρέα Μιαούλη, επισκεφτήκαμε το Ιστορικό αρχείο-Μουσείο Ύδρας , όπου ταξιδέψαμε νοερά στα χρόνια της ένδοξης επανάστασης του 1821 και το καλοδιατηρημένο αρχοντικό σπουδαίας αρχιτεκτονικής του Λάζαρου Κουντουριώτη.

Αποχαιρετώντας  τα όμορφα μέρη που επισκεφτήκαμε δώσαμε υπόσχεση και για άλλες τέτοιες μελλοντικές αποδράσεις  που χαρίζουν στα παιδιά αξέχαστες αναμνήσεις του μαθητικού τους βίου και τα συντροφεύουν ευχάριστα ,όταν θα μας αποχαιρετήσουν, για να συνεχίσουν την πορεία της ζωής τους.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μετάβαση στο περιεχόμενο