Γυμνάσιο Παραλίας

Kαλώς ήρθατε στη σελίδα του σχολείου μας!

Γυμνάσιο Παραλίας
ΔΡΑΣΕΙΣ-ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΠΡΟΣ ΤΙΜΗ ΤΟΥ ΠΟΙΗΤΗ ΤΙΤΟΥ ΠΑΤΡΙΚΙΟΥ: Η  ΠΟΙΗΣΗ  ΕΝΩΝΕΙ  ΚΑΙ  ΔΙΩΧΝΕΙ ΜΑΚΡΙΑ  ΤΟΝ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟ

Με πρωτοβουλία της διευθύντριας του σχολείου μας ,κ.Σταθοπούλου Ελισάβετ και στο πλαίσιο των δράσεων του σχολείου για την Πανελλήνια Ημέρα κατά της σχολικής βίας και του εκφοβισμού (6 Μαρτίου) την Τρίτη 5 Μαρτίου 2024 πραγματοποιήθηκε στο σχολείο μας εκδήλωση προς τιμή του ποιητή, Τίτου Πατρίκιου. Σκοπός της εκδήλωσης ήταν να δοθεί το όνομά του σε αίθουσα του σχολείου μας και με αυτόν τον τρόπο να τιμηθεί για το ποιητικό του έργο και την προσφορά του στα ελληνικά γράμματα. Ο ποιητής ήρθε στο σχολείο μας συνοδευόμενος από τον κ.Παναγιώτη Νούτσο και τη σύζυγό του , καθώς και τον κ.Στεργιούλη Μανώλη, φιλόλογο-συγγραφέα .

Στην αρχή της εκδήλωσης  απηύθυναν χαιρετισμό η διευθύντρια του σχολείου μας και ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης  κ.Φραγκής. Ο καθηγητής Κοινωνικής και Πολιτικής Φιλοσοφίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, κ. Παναγιώτης Νούτσος  έκανε μια σύντομη εισήγηση για το ποιητικό έργο του ποιητή , Τίτου Πατρίκιου. Στη συνέχεια οι μαθητές των τμημάτων  Γ1 και Γ2 απήγγειλαν ποιήματα του ποιητή και παρουσίασαν εργασίες δημιουργικής γραφής και σχολιασμού τις οποίες εκπόνησαν,  αφού μελέτησαν ποιήματα του Τίτου Πατρίκιου με υπεύθυνες καθηγήτριες την κ. Λεβέντη Αντωνία και την κ. Σπυροπούλου Ελισάβετ.Ύστερα πήρε τον λόγο ο ποιητής, ο οποίος αρχικά εξέφρασε τη μεγάλη ικανοποίησή του για τον τρόπο που οι μαθητές προσέγγισαν το έργο του , απηύθυνε προς τους μαθητές κυρίως, αλλά και σε όλους τους παρευρισκόμενους, συμβουλές που αποτελούν το απόσταγμα της πολυετούς διαδρομής του και τέλος, απήγγειλε και ο ίδιος ποιήματά του.  Τόσο το περιεχόμενο των λόγων του όσο και ο μειλίχιος τρόπος του δημιούργησαν σε όλους τις καλύτερες εντυπώσεις. Επίσης , οι  μαθητές  πραγματικά ενθουσιασμένοι από την παρουσία του ποιητή τού έθεσαν ερωτήσεις για τη ζωή και το έργο του που απάντησε με μεγάλη προθυμία. Ακολούθησε η απονομή αναμνηστικής πλακέτας  στον ποιητή από τη διευθύντρια του σχολείου μας  ως ένδειξη ευγνωμοσύνης για το  σπουδαίο ποιητικό  έργο του  και ως ανάμνηση της  συγκεκριμένης τελετής. 

Στο τέλος της εκδήλωσης κατευθυνθήκαμε όλοι στην αίθουσα που δόθηκε  το όνομα του ποιητή, όπου ο Διευθυντής της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Μεσσηνίας ,κ. Φραγκής αποκάλυψε την τιμητική πλακέτα με το όνομα του ποιητή στην πόρτα της αίθουσας. Ο ποιητής ήταν πραγματικά συγκινημένος και μας ευχαρίστησε θερμά για την τιμή που του έκανε το σχολείο μας.

Όλη η κοινότητα του Γυμνασίου Παραλίας , καθηγητές και μαθητές , εκφράστηκαν με πολύ θετικά σχόλια για την ημέρα αυτή .Ήταν τελικά ο καλύτερος τρόπος για να τιμήσουμε την ποίηση και να καταγγείλουμε με τον πιο απερίφραστο τρόπο την αντίθεσή μας στον σχολικό εκφοβισμό , γιατί, όπως λέει και ο ποιητής :

«Θα ’θελα πλέον να πω ανοιχτά

ότι έφτασα να απεχθάνομαι

την κάθε, όποιου και να ’ναι, βία.»

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μετάβαση στο περιεχόμενο