Γυμνάσιο Παραλίας

Kαλώς ήρθατε στη σελίδα του σχολείου μας!

Γυμνάσιο Παραλίας
ΔΡΑΣΕΙΣ-ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΑΔΕΣΠΟΤΩΝ ΖΩΩΝ


 Η 4η Απριλίου καθιερώθηκε ως Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων Ζώων μετά από πρωτοβουλία που έλαβαν ολλανδικές φιλοζωικές οργανώσεις, με στόχο την ευαισθητοποίηση της διεθνούς κοινότητας για την τύχη των εκατομμυρίων αδέσποτων ζώων και τις δύσκολες -αν όχι άθλιες συνθήκες- υπό τις οποίες διαβιούν.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, μόνο στην Ελλάδα, ο αριθμός των αδέσποτων ξεπερνά τα δύο εκατομμύρια. Πρόκειται για ζώα που ζουν στους δρόμους και αντιμετωπίζουν μια σειρά κινδύνων όπως έλλειψη τροφής και νερού, ιατρικής περίθαλψης και φυσικά διατρέχουν κίνδυνο κακοποίησης ή τραυματισμού από κάποιο τροχοφόρο.

Στο σχολείο μας , με ευθύνη των καθηγητριών που διδάσκουν τα Εργαστήρια Δεξιοτήτων κ. Σακελλαροπούλου Ευτυχίας και κ. Τσιμικλή Βασιλικής-Μαρίας, έγινε εκτενές αφιέρωμα στο πρόβλημα αυτό, ως εξής:

Στην Α’ τάξη υλοποιήθηκε το πρόγραμμα  “Αγαπώ και προστατεύω τα ζώα”  στα πλαίσια των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων και συγκεκριμένα στη 2η Θεματική ενότητα “Φροντίζω το περιβάλλον”. 

Στη Β’ και Γ’ τάξη αφιερώθηκαν δύο διδακτικές ώρες για την προβολή υλικού σχετικά με το πρόβλημα των αδέσποτων και τα δικαιώματα των ζώων κι έγινε συζήτηση για τις υποχρεώσεις μας ως πολίτες απέναντι σ’ αυτά. Τα παιδιά αντιλαμβάνονται ότι τα ζώα δεν είναι παιχνίδια, είναι ψυχές και πρέπει να τους φερόμαστε με αγάπη και υπευθυνότητα.

Οι εργασίες αναρτήθηκαν σε χώρους του σχολείου και στις αίθουσες της τάξης. Αλλά εκτός από τη θεωρία περάσαμε και στην πράξη, δημιουργώντας μια ονειρεμένη γωνιά για τις αδέσποτες γατούλες που συχνάζουν στο προαύλιο του σχολείου μας και τις φροντίζουν μαθητές/-τριες και καθηγητές/-τριες. Αρωγός μας σ’ αυτήν την προσπάθεια είναι τα super market Α/φοί ΜΟΥΡΓΗ, που μας χορήγησαν τροφή για τα μικρά μας και τους ευχαριστούμε πολύ για τη συνεργασία!

Καλλιεργώντας την ενσυναίσθηση και  τον σεβασμό προς κάθε ζωντανό πλάσμα, άνθρωπο ή ζώο μπορούμε να ελπίζουμε σ’ ένα καλύτερο μέλλον! Κι ας μην ξεχνάμε ότι 

“όσο υπάρχουν στον κόσμο παιδιά, ζώα και λουλούδια όλα θα πάνε καλά!” (Ν. Καζαντζάκης). 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μετάβαση στο περιεχόμενο